Deși Iancu s-a grăbit să anunțe ‘moartea fotbalului timișorean’, reduta continuă să reziste și fanii se pot bucura de fotbal la cel mai înalt nivel mai repede decât ar fi sperat. După modelul oferit de Craiova, Consiliul Local Timișoara a votat săptămâna trecută aderarea municipiului Timișoara la asociația ACS Recaș, care s-a transformat în ACS Politehnica Timișoara. Consilierii au votat proiectul care conținea și alocarea a patru milioane de lei (aproape 900.000 de euro) pentru bugetul clubului de fotbal în următorul sezon.
Ședința a durat două ore, iar primarul Nicolae Robu s-a confruntat cu mai mulți contestatari ai acestui proiect. Cei mai imporftanți au fost Adrian Orza și Cristian Brâncovan. Fostul viceprimar al Timișoarei i-a reproșat lui Robu că este pe cale să creeze o a treia „grefă”, după cele din 2000 (cumpărarea locului echipei Dacia Pitești) și cea din 2002 (mutarea AEK-ului la Timișoara). Orza susține că acum era momentul ca Timișoara fotbalistică să o ia de la zero, din liga a cincea, fără artificii și că Robu, în calitate de fost rector al Politehnicii, trebuia să fie principala voca care să se opună proiectului „Recaș”. Cristian Brâncovan, unul dintre liderii suporterilor, i-a cerut lui Robu să prezinte un document de la FRF prin care să se ateste că noua echipă va avea drept de promovare. Asta pentru că regulamentul este interpretabil, iar garanția verbală din partea juriștilor FRF (pe care Robu susține că o are) nu este de ajuns.
Primarul Timișoarei a spus că vinerea aceasta se vor depune actele noii asociații la FRF și că va prezenta în curând și documentele care arată că ACS Poli nu va suferi interdicții de promovare. Și Consiliul Județean Timiș va fi inclus în acest proiect, iar instituția condusă de Titu Bojin va contribui la bugetul ACS Poli cu o sumă similară celei oferite de consiliul local. Edilul a admis că noua structură ar putea să nu fie pe placul tuturor suporterilor, dar a ținut să amintească faptul că acest proiect este unul la care participă numeroase dintre fostele glorii ale echipei alb-violete. Primarul a precizat că pe viitor în noua structură ar putea fi cooptați și investitori privați, în condițiile în care totul va fi riguros controlat. Se construiește o nouă arenă?
Proiectat la începutul anului, planul care includea un complex sportiv care să cuprindă un stadion cu 30.000 de locuri și o sală de sport multifuncțională, cu scaune pentru 10.000 de persoane, ar putea reveni în actualitate. S-a calculat că întreaga investiție ar costa aproximativ 90 de milioane de euro, dar Consilul Județean Timiș, cel care este actualul proprietar al Stadionului „Dan Păltinișanu”, speră să reducă cheltuielile. Dacă lucrurile vor merge conform planurilor, construcția complexului ar trebui să înceapă în maxim doi ani și să dureze alți doi ani. Astfel, din 2016, noua echipă a Timișoarei poate ataca Europa de pe un stadion din categoria ‘Elite’.
Iată cum ar putea arăta noul stadion al lui Poli
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER